april 20, 2015

3 grunde til du har svært ved at finde din passion

Det kan være mere end svært at finde din passion – især hvis du i forvejen mangler overskud og gejst i din hverdag.

Eller hvis du føler, at du bare stamper rundt i dagligdagens hamsterhjul og aldrig rigtig for tid til at lytte indad i dig selv.

3 grunde til at du har svært ved at finde din passion

For det er der svarene på, hvad du virkelig brænder for, gemmer sig:

Inden i dig

Der kan være mange grunde til, at du har svært ved at finde din passion i dit liv, som en kvindelig klient nøgternt konstaterede i en afklarende session for nylig:

“Det er jo mig selv, der gør det svært at finde gejsten og den der følelse af, at det her er fedt! Det er MIG, der står i vejen for at finde passionen  mit liv og i øvrigt få skruet meget mere op for mig selv!”

Hun er IKKE alene – og det er du heller ikke, hvis du også tager dig selv i at tænke, at det nok er dig selv, der hele tiden for spændt ben for, at du har den glæde og det drive i dit liv, som jeg forstiller mig, du savner, når du læser med her.

Sagen er, ar ALLE kan få mere gejst og gnist og glæde ind i deres liv – det handler om at vide, hvad det ER, der hele tiden lægger snubletråden ud foran dig og forhindrer dig i det.

Jeg holder i øvrigt jævnligt webinarer om, HVORDAN du finder din passion og får skruet meget mere op for dig selv – det kan du tjekke ud HER <—-

Når nu vi har konstateret, at du selv spiller en stor del af rolle i at få saboteret dig selv i at finde ind til alt det, der passionerer dig i dit liv, så ved jeg efter at have arbejde med passion de sidste 4-5 år, at der er nogle klassikere blandt de selvsaboterende overbevisninger, som år igen hos flere af os, og dem vil jeg gerne dele med dig.

Især fordi jeg ved, at en af de HELT store selvsaboterende og dermed begrænsende overbevisninger er, at du er den ENESTE i verden, der har det sådan eller tænker sådan, som du gør.

Men det passer IKKE. Du er aldrig alene – der er ingen af os, der ikke sabotere os selv, medmindre vi har lært at blive bevidste om, at vi gør det (det kan du læse mere om i e-bogen “Stop selvsabotagen ..” HER)!

Her får du 3 af de typiske grunde (eller overbevisninger), der forhindre dig i at finde ind til din uudtømmelige brændstof tank, som kan give dig energi, overskud og livsglæde til at leve dit liv i 100% overensstemmelse med dig selv og dine værdier.

 
1. Du lytter ikke til din mavefornemmelse

I stedet for at lytte til din mavefornemmelse og stole på, at den er rigtig og at den faktisk både er ærlig, skarp og din egen, så forlader du dig selv og bekymre dig om, det nu er i orden, hvad andre vil tænke eller hvad andre ville gøre.

Du har så svært ved at mærke, hvem du selv er, at du aldrig rigtig finde ud af det. 

Du er udfordret på at sætte dine egne grænser og du ved godt, at du er slem til at overtage andres meninger og måder at gøre tingene på og du er træt af det, men du ved ikke rigtig hvad du skal gøre ved det.

2. Du presser ALT for hårdt på

Du har så travlt med at lykkes og forandre din nuværende tilstand og manglende tilfredshed, at du i stedet for at stoppe op og lytte til dig selv og de signaler din krop sender dig, haster videre – fremad, fremad, fremad.

Du bliver frustreret, når du skal vente eller når du bliver afhængig af andre og de slet ikke lever op til hverken dit tempo eller din standard. Når du møder forhindringer eller mærker den mindste snert af at gå i stå, så leder du straks efter løsningen eller svaret.

Det værste der kan ske for dig er, når du føler, at du IKKE kan handle. Derfor ender du med at skubbe og mase så meget på, at du ALDRIG får mærket, hvad dine virkelige længsler, drømme eller behov reelt er med det resultat, at du sjældent eller aldrig har en oprigtig oplevelse af, at være en del af dit eget liv.

Fremdrift er godt nok, men du er nødt til at koble ud og sætte farten ned for at kunne koble ind og sætte farten op igen.

Det handler i høj grad om at finde balancen mellem den maskueline og handlekraftige energi og den feminine, modtagende, men også renegerende energi.

 

3. Du har ikke tid

Alt muligt andet er vigtigere.

Du skal nå at rydde op, ordne og gøre inden du må sætte dig ned og finde roen et øjeblik. Dit behov for at systematisere og have styr på alt omkring dig, har taget magten fra dig. 

Du laver lister for listernes skyld. Men også fordi det er en ubevidst, men ikke desto mindre uhyre effektiv måde at sabotere dig selv på, fordi du aldrig bliver færdig med listerne…

Som en klient fortalte:

Jeg glemmer at leve… Selve det at LEVE bliver glemt.

I stedet jeg lister! Lister, lister, lister. og jeg bliver SÅ træt. Jo, så har jeg styr på det hele, og hvad så?!

Jeg kan jo godt selv se, at jeg gør det, fordi jeg er bange for at give slip og slappe af… For når jeg endelig forsøger at gøre det, så kommer der den her indre stemme, som fortæller mig, at DET er altså ikke i orden..”

Når du er fanget i denne her overbevisning, så er du altid i gang og det er fint at have styr på tingene. Men som min klients fortælling også viser, så er du nødt til at give slip og slappe af for at få kontakt til din krop og dine følelser, som er vejen til hvad der i virkeligheden er vigtigt for dig.

Det kan være at du genkender dig selv i flere af beskrivelserne?

Uanset hvilken grund du genkender dig selv i, så kommer det et sted fra.

De selvsaboterende mekanismer

De selvsaboterende mekanismer ligger som et filter over den måde, som du opfatter både dig selv og dine omgivelser på.

Det er f.eks. din indre kritiker, der ubevidst inficerer din oplevelse af, hvad du reelt har tid til  – og som ville være godt for dig, ved at forsøge at styre din indre dialog med dig selv, og selvom det ikke umiddelbart giver nogen mening..

… så er det, den indre kritiker kommer til at afholde dig fra at finde tiden til noget, der vil være godt for digt!

Det er også din indre kritiker, der vil bilde dig ind, at mavefornemmelse ikke er noget, du kan bruge til noget (!), men at det alene er rationel tankegang og fornuft, du må basere dine beslutninger på.

Men sagen er, at det ikke er sandt, og at det bedste for dig i virkeligeheden er, at få lukket munden på din indre kritiker og i stedet lyttet langt mere til de signaler og behov, du har om, hvad der vil være rigtigt eller forkert for dig.

Det kræver at du kender og forstår de selvsaboterende mekanismer, hvor de kommer fra og hvor og hvornår de bliver udløst, og det kan du lære meget mere om i min e-bog inkl. lydfil:

ALLE har ret til at leve deres liv med passion og livsglæde, ro og balance samt følelsen af, at det her liv er GODT, men hvis du er faret midlertidigt vild eller føler dig fuldstændig fastlåst i dit liv, så hjælper det at finde ud af, hvad søren det er, der holder dig fast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

The Powerful Intent

Karin Søsted

Jeg hedder Karin Søsted, og er Life coach & StressMaster med speciale i selvværd og selvsabotage.

Jeg tilbyder 1:1 sessioner både med klassisk coaching, coaching målrettet at finde dine passioner og coaching til højere selvværd og øget livsglæde.

 

E-bog & lydfil

Når grænsen er god ...

E-bogen der lærer dig at sige fra og sætte dig selv i første række – uden dårlig skyldfølelse og dårlig samvittighed.

Har du svært ved at sige fra og sætte grænser? Lær at sige nej & finde modet til at være den du er, og bliv glad og fri.