Derfor skal du kende din maske

Derfor skal du kende din maske

 

Det er så vigtigt for mennesker at føler os som en del af det større fællesskab, at vi vil gøre meget, og ofte gå alt for langt i håbet om at forblive en del af fællesskabet og bevare vores tilknytning til andre.

Det er derfor, du lærer at lægge låg på og ignorere de sider af dig selv, som du har erfaret, at andre ikke bryder sig om.

Modsat har du også lært hvilken sider og egenskaber ved dig selv, du skal møde verden med, for at den kan LIDE dig.

 

Tilsammen betyder det, at du på den ene side:

 

  • Har lært at forvise og fordømme vigtige, følelsesmæssige sider af dig selv, som i virkeligheden har en helt afgørende funktion i forhold dit selvværd og din selvtillid.

Men OGSÅ i forhold til f.eks. at mærke og lytte til, hvor dine grænser går, hvad du vil være med til og hvornår du er ved at forlade dig selv

 

På den anden side:

 

  • Har du samtidig lært en form for succesformular, som du i stedet 'tager på' og som med tiden ender med at blive din primære facade udadtil.

Fordi det er den facade, der både for dig til at føle dig tryg og i kontrol og som også instinktivt er med til at beskytte dig mod nogle af de ubehagelig ting i dine relationer med andre mennesker, du frygter allermest.

 

Den første del af det her handler om dine skygger og den anden del handler om din maske.

 

Du lærte at holde op med at være eller vise bestemte sider af dig selv

 

Du lærte ganske enkelt at holde op med at være eller vise bestemte sider eller egenskaber ved dig selv og begyndte i stedet at forsøge primært at være nogle andre.

Sagen er nemlig, at da du var spæd indeholdt du hele paletten af egenskaber og sider:

  • Du var både sur og glad
  • Du var rolig og hysterisk
  • Du var indtagende og besværlig

 

Det spæde barn er så dybt afhængigt af andre mennesker, at det skal kunne give lyd, når et behov melder sig.

Og det gjorde du så også!

Indtil den dag, hvor det begyndte at gå op for dig, at det ikke nødvendigvis faldt i god jord. 

Eller måske endda gjorde de voksne vrede, truende, utilregnelige, ubehagelige osv. og efterlod dig med en helt ny og underlig følelse af at være forkert, til besvær, i vejen, krævende, en byrde, fylde for meget, skuffe ... fortsæt selv listen.

 

Du ændrede dig med tiden

 

Når vi begynder at sidde og gå, opdager vi, at der er steder vi ikke må gå og ting, der åbenbart ikke er så gode.

Mor og far siger BAB og NEJ, og deres ansigts mimik viser på alle måder, når noget er skidt eller forkert.

Vi opdager, at der er nogle ting, vi skal lade være med og nogle andre ting, vi helst skal være i stedet for at få ros, anerkendelse og helt basalt vores forældres kærlighed og omsorg.

Der er lige hér støbeformen til din fremtidige maske grundlægges og modsat skyggen, er masken altså de egenskaber og karaktertræk, som du opdager, at andre godt kan lide, du viser!

Masken bliver ganske enkelt dit accept- eller fællesskabsudløsende udtryk, og når du har masken på, ved du, at det er sandsynligt, at du bliver accepteret.

Vores forældre har opdraget os i kærlighed og for at lære os at passe på os selv og beskytte os, lærte de dig også at dække over dine skygger med masken, og på mange måder er det meget hensigtsmæssigt.

 

Problemet opstår

 

I det øjeblik, hvor masken udadtil strammer for meget og skyggerne indadtil buldrer og brager, fordi de ALDRIG får lys og luft at masken kan krakelere og det kan begynder at give problemer som eksistentiel stress at være dig, fordi der ikke er sammenhæng mellem den, du forsøger at være uden på og den, du også er inden i.

Løsningen er, hvordan du integrerer de to sider af dig, sådan at du bliver mere hel og giver dig selv lov til at være den, du er dig.

Med alt hvad du er.

Sagen er nemlig, at der ligger en masse guld og gode ting i skyggerne, som du og din maske har brug for.

 

Den umulige maske opgave

 

Maskens forbandelse er at ville leve op til den umulige opgave, du en gang lærte med at altid kun at være perfekt, stærk, rummelig, dygtig, vedholdenden eller pæn og sød for at undgå konflikter...

..og aldrig lave fejl eller fylde for meget, være krævende, uansvarlig, på tværs  – udelukkende i den ulig ekamp for at føle dig elsket, god nok og værdig til fællesskabet.

Men sådan er der ingen af os, der kan leve vores liv på den lange bane.

Det er derfor, du skal kende din maske og lade skyggerne hjælpe dig med at få gjort den til dit største aktiv.

 

Derfor skal du kende din maske

 

Fordi du skal forstå den, for at få gjort dig selv hel.

Du skal finde ud af, hvor DIN maske kommer fra. Hvad der har skabt den og hvorfor?

Og lige så vigtigt: Hvad er det, den skal skjule, som du engang har lært, at du ikke måtte være, fordi de voksne ikke brød sig om det?

Det er når du bliver klogere på maske, du kan begynde at ændre den og det er HER, du begynder at kunne gå fra fastlåst og frygtsom til modig, handlekraftig og fri!

Vejen til at gøre din maske hel, blød og fleksibel går gennem at du lærer den at kende.

Udfordringen er at gøre det på egen hånd.

Det er blandt meget andet derfor jeg gerne vil invitere dig med på 12 dages gratis maske-workshop i februar 2020, så DIN maske kan blive gjort mere fleksibel og du ikke længere er fanget i dens selvsaboterende fængsel!

Så er du klar til at smide din maske?!

?? Så klik her og ansøg om at komme med i min næste gratis maskeworkshop med det samme - vi starter onsdag 19. februar og jeg vil ELSKE at have dig med, så du kan lære at være mindre maske og meget mere HELE DIG?

Efterlad en kommentar

ks-thepowerfulintent

The Powerful Intent

Jeg hedder Karin Søsted, og er Life coach & StressMaster med speciale i selvværd og selvsabotage.

Jeg tilbyder 1:1 sessioner både med klassisk coaching, coaching målrettet at finde dine passioner og coaching til højere selvværd og øget livsglæde.

[thrive_lead_lock id='3172']Hidden Content[/thrive_lead_lock]

LÆR AT TAKKE NEJ, OG PRIORITERE DE TING DU SELV HAR LYST TIL

Lær at sige nej & finde modet til at være den du er, og stå ved det.

Fordi du og dit liv er det værd.

MINE 3 MEST POPULÆRE BLOGINDLÆG

Fra selvudslættelse til

superegoist

3 tip til

ferie uden stress

Myten om

at du kan tage hensyn til alle