april 27, 2019

Kæmpe-og-knokle-afhængigheden

En af de mest effektive

Men også skjulte måder at sabotere dig selv og din egen succes på er at bilde dig selv ind, at ting forsvinder for dig, hvis du ikke bliver ved med at knokle afsted i dem.

Og ’ting’ kan være alt muligt lige fra din kreative energi, som endelig er i flow, så nu gælder det om at vride den til den mindste lille dråbe..

..til du til sidst klasker sammen som en slatten karklud, fordi du endte med at vride dig selv fuldstændig tør for ALT i flere dage frem!

Angsten for at stå stille og mærke…

Det kan også være angsten for, at hvis ikke du bliver ved med at drøne derudad og holde tempoet, så vil du tabe tråden, miste grebet, glemme alle ideerne og endnu værre:

Ikke være godt nok.

Fordi du har lært at forbinder det at have værdi og være god nok med altid at præstere, være i gang, handle og udrette i det uendelige, indtil du til sidst har forladt dig selv i sådan en grad, at du ikke længere ved, eller kan mærke, hvem du selv er.

For slet ikke at tale om frygten for, HVAD der sker, hvis du nu stopper op og bliver så stille, at du ikke kan undgår at mærke, hvem du er og alt det, der skriger på opmærksomhed og omsorg inden i dig.

Kæmpe-og-knokle afhængighed

Når du har et knokle-og-kæmpe mindset, så vil du hele tiden ubevidst søge at sætte dig selv i den situation, at der er noget, du konstant skal forholde dig til, gøre, udrette eller håndtere for at føle dig okay.

Alt kommer til at handle om at skulle videre og den konstant jagt i overbevisningen om, at når BARE du lige har rundet det næste hjørne, SÅ bliver alt godt!

Det sker bare aldrig!

Alt bliver aldrig rigtig godt, fordi du konsekvent selv flytter målstregen eller opfinder en ny udfordring, et nyt problem, noget nyt, du MÅ tage dig af!

Det er HER, – lige HER i det moment dit liv er i overhængende fare for at bliver en kronisk følelse af, at du er fanget i et hamsterhjul, som du aldrig kan komme ud af, fordi du reelt er blevet afhængig af at knokle-kæmpe-og-klare-alting altid.

Du bliver overfølsom overfor at være glad

Vi danner vores personlighed og identitet igennem barndommen, og ret hurtigt bliver vores begrænsende overbevisninger og ubalancer en afhængighed for os.

Det er altså ikke kun dig, der kæmper med det her!

Og du er heller ikke alene om at have svært ved at gøre noget ved det.

Så selvom du udmærket kan mærke, at noget eller nogen ikke er godt for dig, så bliver du ved med at dyrke det eller dem, og lade dig fastholde…

…fordi du er bange for at gå med det, du mærker.

Når du er blevet afhængig af ikke at have det godt, vil du altså hele tiden ubevidst søge efter relationer, tiltrækker mennesker og skabe situationer, der lige så ubevidst bekræfter dig i, at det er sådan det er med dig.

Det er her dine selvsaboterende mekanismer for alvor anlægges, og lige så afhængig du bliver af ikke at have det godt, lige så overfølsom bliver du overfor at være glad og have det godt!

Måske ved du det udmærket godt?

Det er min erfaring, at de fleste af os, der er afhængige af at kæmp og knokle og helst kører med 120 km i timen altid, udmærket godt ved, at den er gal og at det bedste for os selv ville være at stoppe med det.

Hvis du også har det sådan, så genkender du sikkert også det næste:

At du simpelthen ikke aner, hvad du skal gøre ved det eller hvordan du bryder mønsteret, – heller ikke selvom du er ved at blive slidt op af det?

Og selvom du træt med træt på – måske stresset eller på fortvivlelsens rand, så ved du heller ikke, hvad du skal sætte i stedet for, for det er jo sådan du er og ALTID har været…

..og derfor kan du jo ikke ændre på det?

INTET kunne være mere forkert!

Det er ikke meningen, at dit liv skal være sådan og det er derfor, jeg har gjort det til min mission at hjælpe dig med at få gjort noget ved det, så du kan komme fri af det og erstatte det med nogle positive, livsglade og lykkeboblende alternativer!

Det er nemmere, end du tror

Det er faktisk slet ikke så svært, du skal blot kende de mekanismer, der styrer alt det her i dig og som er blevet kodet ind i dig for mange år siden OG det behøver ikke koste noget.

Første skridt for dig kan være at blive klogere på, hvad søren det er, der styrer dine mønstre og hvad det blandt andet er for en sociale maske, DU har lært at møde verden med i håbet om, at du så er okay, vellidt og værd at elske!

Mødet med de 3 sociale masker har allerede været en øjenåbner for tusindvis af kvinder og jeg er sikker på, at de også vil kunne sætte nogle ting på plads for dig.

Næste skridt kan være at tjekke mit gratis minikursus i Selvsabotage Coaching Metoden ud, hvor du let og tilgængeligt bliver meget klogere på det selvsaboterende system, der ligger bag ethvert negativt mønster, du kan blive fanget i. Så du kan begynde at ændre eller helt stoppe dem i at styre dig.

Der gælder både, når du har svært ved at sige fra overfor andre ELLER overfor dig selv!

Du MÅ godt ‘bare’ være dig

Du MÅ gerne være i verden uden altid at skulle kæmpe eller knokle eller præstere!

Og du er altid nok. Både når du er i stand til at være alting og når du ingenting er i stand til at være.

Men det kan være svært at få banket ind i knolden på dig selv, især når du (som alt for mange af os andre) har lært at tro noget andet gennem måske 30-40 år…

Det KAN altså lade sig gøre, når du beslutter dig for det og finder modet til at turde stoppe op, LYTTE og mærke og begynde at gøre noget andet end det, du sandsynligvis har gjort i alt for mange år.

Og dit liv behøver ikke at være en lang kamp eller knoklen, for at du er noget værd for alle os andre.

PS: Jeg hepper på dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

The Powerful Intent

Karin Søsted

Jeg hedder Karin Søsted, og er Life coach & StressMaster med speciale i selvværd og selvsabotage.

Jeg tilbyder 1:1 sessioner både med klassisk coaching, coaching målrettet at finde dine passioner og coaching til højere selvværd og øget livsglæde.

 

E-bog & lydfil

Når grænsen er god ...

E-bogen der lærer dig at sige fra og sætte dig selv i første række – uden dårlig skyldfølelse og dårlig samvittighed.

Har du svært ved at sige fra og sætte grænser? Lær at sige nej & finde modet til at være den du er, og bliv glad og fri.